groene sjaal bij zwarte jas

Welke sjaal draag je bij je blauwe, camel of rode jas?

Niets fijner dan je winterse outfit afmaken met een sjaal. De sjaal als kledingstuk maakt je outfit gewoon nog behaaglijker én completer. Maar… welke sjaal draag je bij jouw mantel, parka of gewatteerde winterjas? Soms is het qua kleur toch even zoeken naar de perfecte sjaal. Daarom: zes gekleurde jassen en daarbij drie sjaaltips. Dus, welke sjaal je bij je groene jas, blauwe, grijze, camel, zwarte of rode jas draagt? Met deze blog wordt het kiezen misschien wat makkelijker…

Sjaal bij (donker)blauwe jas

Een sjaal die bij je blauwe jas heel mooi staat, is er één in een blauwe tint; net iets donkerder of lichter dan jouw blauwe jas. Op deze manier creëer je een ton-sur-ton-effect.

Tip #1 sjaal bij blauwe jas
Tip #2 sjaal bij blauwe jas
Tip #3 sjaal bij blauwe jas

Sjaal bij camel jas

Camel is zo’n kleur die het midden houdt tussen beige en bruin. Het is een (licht) warme kleur, wat betekent dat zo’n jas mooi staat bij mensen die een ‘lente’ of ‘herfst’ kleurtype zijn.

Een sjaal die mooi bij je camel jas past, is een grijs(!), beige of bruin exemplaar. Ook hier geldt: ga je voor een sjaal met bruintinten, dan krijg je het idee van ton-sur-ton, de kleuren lijken op elkaar terwijl ze toch iets verschillen. Iets meer kleur bekennen? Ga dan voor een groene sjaal, of een lichtroze!

Tip #1 sjaal bij camel jas
Tip #2 sjaal bij camel jas
Tip #3 sjaal bij camel jas

Sjaal bij grijze jas

sjaal bij grijze jas

Alle sjaals staan goed op grijs. Donkerrood, een grijstint, een beige of camel kleur, een legergroene sjaal, of een kleurtje. Of zwart.

En we schreven het hierboven al, onder ‘sjaal bij camel jas’: lichtgrijs en camel matchen goed met elkaar. Het is een gouden combinatie als het gaat om winteroutfits. Dus heb je een lichtgrijze jas, overweeg dan zeker zo’n zachte camel sjaal. Een paar zwarte laartjes eronder en je ziet er picobello uit.

Tip #1 sjaal bij grijze jas
Tip #2 sjaal bij grijze jas
Tip #3 sjaal bij grijze jas

Sjaal bij (leger)groene jas

Grijze sjaal bij legergroene jas

Een groene jas, dan bedoelen we geen legergroen. Maar echt groen: appeltjes groen. Hier staat een camel kleur mooi bij, of een blauwe sjaal met een zweem van groen.

Bij je legergroene jas staat donkerrood mooi, maar ook kan je gaan voor een lichtgrijze sjaal, een zwarte sjaal, of een sjaal met dierenprint.

Tip #1 sjaal bij groene jas
Tip #2 sjaal bij groene jas
Tip #3 sjaal bij groene jas

Sjaal bij rode jas

Een rode jas is een heuse eyecatcher. Je kan daarom een sjaal kiezen in dezelfde roodtint, of in een andere roodtint. Wil je voor een neutraler kleurtje gaan om al het rood te compenseren? Denk dan eens aan een donkergrijze sjaal. Liever een printje? Een geruite sjaal doet het meestal ook goed, hierin komt vaak rood terug.

Tip #1 sjaal bij rode jas
Tip #2 sjaal bij rode jas
Tip #3 sjaal bij rode jas

Sjaal bij zwarte jas

groene sjaal bij zwarte jas

Je hebt het makkelijk! En daardoor natuurlijk heel moeilijk. Want bij zwart past eigenlijk elke sjaal, dus voor welke ga je? Een camel sjaal, of een beige exemplaar? Een rode, lichtgrijze, of een sjaal met print waarin de zwarte kleur terugkomt? Het kan allemaal.

Tip: ga voor een sjaal bij je zwarte jas die goed staat bij je gezicht. Lees hierover ook deze blog: De perfecte sjaal voor jouw gezicht.

Tip #1 sjaal bij zwarte jas
Tip #2 sjaal bij zwarte jas
Tip #3 sjaal bij zwarte jas

Geef een reactie