Sjaals knopen. Het klinkt makkelijk, maar de realiteit is soms anders. Sjaals zijn zó veelzijdig (check onze sjaals online), dat je er alle kanten mee op kunt. Daarom op deze pagina een heleboel inspiratie. Kan jij voortaan op een originele manier je sjaals knopen.

Sjaals knopen

Natuurlijk hoéft sjaals knopen niet zo moeilijk te zijn. Heb je een mooie sjaal te pakken, dan wikkel je hem een keer om je nek en klaar ben je. Maar soms wil je wel eens wat variatie bij een sjaal dragen. Of soms heb je een sjaal te pakken waarbij het knopen nou eenmaal niet zo makkelijk is; bijvoorbeeld een vierkante sjaal of een pareo. Of een oversized sjaal met veel stof. Op deze pagina geven we volop tips naar de beste tutorials.

Langwerpige sjaal dragen

Een langwerpige sjaal dragen kan op talloze manieren. Lange sjaals kan je simpelweg één of twee keer om je nek slaan, maar je kan ook knopen of lussen maken. We gaan alle manieren hier niet uitleggen, want op dit gebied is er één video onnavolgbaar. Check hem hieronder. In vierenhalve minuut zie je vijfentwintig(!) manieren voorbij komen. Sjaals knopen next level.

Zon, zee, strand pareo!

Sommige sjaals hebben het perfecte formaat voor een pareo; een strand sjaal. Zo’n pareo is onmisbaar als je naar het zwembad of het strand loopt. Het zorgt er als cover-up voor dat je bedekt bent, maar toch geen kleding hoeft te dragen.

Een sarong of pareo knopen tot rok of jurkje is niet lastig, áls je tenminste doorhebt hoe het in z’n werk gaat. In alle gevallen pak je de sjaal bij de punten van één lange zijde vast. Je wikkelt hem om je heen en knoopt deze twee punten aan elkaar vast; boven je borst of in je nek. En is jouw pareo van een soepelvallende stof gemaakt, dan draag je hem natuurlijk gemakkelijk als sjaal. Ideaal als de zwoele zomeravond toch niet zo zwoel blijkt te zijn.

Vierkante sjaal knopen

En dan zijn er ook nog de vierkante, square sjaals. Een vierkante sjaal omdoen kan ook op allerlei manieren. Bij zo’n sjaal hangt het vooral af van het formaat dat je hebt; kleine vierkante sjaaltjes knoop je om je nek, wikkel je om je pols of draag je in je haar. Grote vierkante sjaals draag je om je hals. Lees ook onze blogs hierover: een grote vierkante sjaal omdoen en kleine vierkante sjaaltjes knopen.

Sjaals combineren

De sjaal is de laatste laag waarmee je je outfit afmaakt. En dus is hij onmisbaar in de winter en de finishing touch in de zomer. Dankzij verschillende stoffen, kleuren, prints en modellen, draag je hem met gemak het hele jaar door. Op de pagina sjaals combineren klik je door naar onze blogs met tips van een dresscoach. Over welke sjaals bij jouw gezicht, figuur en stijl passen.

Zoek je nou nog meer inspiratie als het gaat om sjaals knopen? Bekijk dan zeker onze prikborden op Pinterest