sjaal als woonaccessoire

Sjaals als accessoire in huis

Ken jij het? Heb je jaren geleden zo’n prachtige sjaal gekocht – en nu hangt ‘ie er maar. Je draagt hem niet, ziet hem niet. Hij ligt te verstoffen in de kast. Maar niet langer! Na het lezen van deze blog haal jij die sjaal tevoorschijn en geef je hem een upgrade tot woonaccessoire in huis.

Sjaals als plaid of tafelloper

Het internet staat vol met de mooiste ideeën om een sjaal als woonaccessoire te gebruiken. Dikke sjaals gebruik je bijvoorbeeld als plaid. Dankzij de mooie print staat zo’n sjaal prachtig gedrapeerd over je bank, de tafel, of over het voeteneind van je bed.

Vierkante sjaals inlijsten aan de muur

Maar ook met vierkante sjaals kan je helemaal los gaan. Deze sjaals hebben immers vaak een prachtige symmetrische print. En dat maakt ze tot plaatjes. Letterlijk. Inlijsten dus die vierkante sjaal die je jaren geleden bij dat sfeervolle boetiekje hebt gekocht. Koop een grote vierkante lijst, strijk de sjaal op een lage temperatuur, leg hem netjes op de glazen plaat en hang de lijst op een goede plek. Bijvoorbeeld in je slaapkamer, boven een dressoir of in de gang. Zo kan je elke dag je vierkante sjaal bewonderen – iets wat hem zeker toekomt.

Sjaals upgraden tot kussensloop

Kan je overweg met een naaimachine? Maak dan van je sjaal een kussenhoes. Voor de achterkant kan je een effen stof pakken in een van de kleuren die jij eruit wilt laten springen. Origineel én creatief. 

Meer sjaal-inspiratie? Bekijk ons volledige prikbord met foto’s van sjaals als woonaccessoire. Of ga naar onze pagina sjaals knopen

Geef een reactie