Een pareo knopen: zeven manieren

Pareo knopen: zeven manieren

Zon, zee, strand, pareo! Een pareo is de ultieme cover-up voor op het strand. Door het formaat en de soepelvallende stof, draag je deze sjaal gemakkelijk op één van de talloze manieren over je bikini.

Wat is een pareo?

Een pareo wordt ook wel een omslagdoek of sarong genoemd. Knoop je de omslagdoek als jurkje over je bikini, dan spreek je over het algemeen over een pareo. Knoop je hem als rok, dan heb je ’t over een sarong. Hoe dan ook – op vakantie zal een pareo je best friend zijn. Want dankzij de soepele en vaak dunne, halfdoorzichtige stof, neem je een pareo gemakkelijk overal mee naartoe in je tas. Vouw en rol hem simpelweg op tot een klein pakketje om de stof niet te beschadigen. Good to go!

Pareo van een dunne stof

Onmisbaar is jouw pareo als je naar het zwembad of het strand loopt, een pareo zorgt er als cover-up voor dat je bedekt bent maar toch geen kleding hoeft te dragen. Kom je terug van een verfrissende duik en wordt je pareo iets nat, weet dan dat de dunne stof snel droogt. Helemaal als jouw pareo is gemaakt van polyester, sportkleding is namelijk ook vaak gemaakt van polyester! Is jouw pareo gemaakt van viscose, wees dan wat voorzichtiger. Viscose is namelijk minder sterk als het nat wordt. En is op jouw vakantiebestemming de zon te fel, dan helpt een pareo je huid te beschermen.

Het formaat van een pareo

Pareo’s zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een handig formaat is 100 centimeter bij 180 centimeter, waarbij de korte zijde de lengte van de pareo bepaalt en waarbij je de lange zijde om je lichaam wikkelt en achter je nek kunt knopen. Ga je voor een pareo van 110 centimeter bij 180 centimeter, dan zal de pareo wat langer vallen en ga je voor een pareo van het formaat 155 bij 115 centimeter, dan knoop je hem om als sarong (rok) of knoop je hem als strapless jurk. Welke maat je ook kiest, bedenk dat een pareo slechts een cover-up is en geen kledingstuk: nonchalant is het sleutelwoord en een beetje huid mag best gezien worden!

Pareo knopen op zeven manieren

Is jouw pareo van een soepelvallende stof gemaakt, dan draag je hem natuurlijk gemakkelijk als sjaal. Ideaal als de zwoele zomeravond toch niet zo zwoel blijkt te zijn. Maar die manier tellen we natuurlijk niet mee. Daarom hieronder twee video’s met in totaal zeven manieren voor een pareo knopen. 

Welke manier is jouw favoriet? Of heb je zelf nog een idee over hoe je je pareo kunt knopen? Deel het, laat hieronder een reactie achter! En check ook onze collectie pareo’s!

Lees meer over sjaals knopen.

Geef een reactie