Oversized sjaal omdoen: drie manieren

Een oversized sjaal omdoen: drie manieren

Een oversized sjaal is er zo één waar je wel in wilt wonen. Oneindig warm dankzij de grote hoeveelheid stof. En daar is meteen de keerzijde. Want hoe kan je zo’n oversized sjaal omdoen op een manier die een beetje toonbaar is? Daarom: drie keer een oversized sjaal omdoen.

Pinterest shows: een oversized sjaal omdoen

Hoewel hij heerlijk is als omslagdoek thuis, wil je hem ook weleens buiten de deur dragen. Maar hoe? Al snel voelt zo’n sjaal als een huge gipskraag om je nek waar je ogen nog maar net bovenuit piepen.

Gelukkig is daar Pinterest. Wij hebben een heleboel prikborden bekeken en de beste manieren gepind op ons prikbord: wintersjaals knooptips. Alle manieren die je hier vindt hebben we teruggebracht naar slechts drie.

Manieren oversized sjaal omdoen

  1. Draag je oversized als je anders ook zou doen. Gewoon twee keer om je nek slaan. Maar trek de sjaal vervolgens een beetje los, zodat de stof wat losser om je nek zit. Op deze manier heb je niet zo’n opgepropt gevoel.
  2. Hang je oversized sjaal om je nek. Letterlijk. Niets meer aan doen! Misschien niet de meest praktische manier – what if je op de fiets zit – maar wel een hele stylische. Doordat je de sjaal slechts één maal om je nek hebt, krijg je niet zo’n opgesloten gevoel.
  3. Doe je oversized sjaal om als omslagdoek annex vest. Dus laat de stof ook over je schouders gaan en sla eventueel één uiteinde over je schouder. Op deze manier kan je je sjaal ook prima over een jasje dragen. Voor een beetje stevigheid kan je er zelfs een tailleriempje overheen doen!

Een oversized sjaal omdoen kan dus op verschillende manieren. Niet allemaal zijn ze de meest praktische, maar hé – jíj hebt het tenminste niet meer koud buiten. Een oversized sjaal is dus eigenlijk altijd je best friend.

Tip: een oversized sjaal combineert het beste met een lange wollen mantel. Omdat zo’n winterjas een ruime pasvorm én lange lengte heeft, staat een dikke sjaal hier prima bij. 

Doe meer inspiratie op over sjaals knopen of ga sjaals shoppen!

Geef een reactie