wollen dames sjaal

Een wollen dames sjaal, of één van acryl?

De wollen dames sjaal. Het is al snel de perfecte dames winter sjaal. Toch hoeft zo’n sjaal niet per se van wol te zijn. Veel gebreide sjaals zijn namelijk gemaakt van een materiaal dat veel op wol líjkt: acryl.

De perfecte dames winter sjaal

De perfecte dames winter sjaal heeft drie kenmerken: hij is gebreid, warm én zacht. En om deze redenen kan zo’n wollen dames sjaal prima van acryl zijn. Bekijk de twee sjaals hieronder maar eens… Kan jij zien welke van de twee de wollen dames sjaal is, en welke de acryl sjaal?

Juist. Het verschil is zo op het oog niet te zien… De grijze sjaal is van wol, de blauwe van acryl! En die rode colsjaal helemaal bovenaan deze pagina? Die is ook van acryl!

Acryl vs wol

Acryl is de kunstmatige variant van wol. Waar wol afkomstig is van de vacht van bijvoorbeeld schapen, is acryl door de mens gefabriceerd.

Wol heeft natuurlijk geweldige eigenschappen. Het is van nature warm en duurzaam. Met de juiste behandeling kan je er jarenlang plezier van hebben. Maar een wollen dames sjaal kán kriebelen. En laten we eerlijk zijn: bij sjaals is niets vervelender dan dát. 

En dan is daar dus acryl. Net zo warm als echte wollen sjaals, maar dan minder kriebelig. Sjaals van acryl zijn zacht en comfortabel om te dragen. Klein nadeel is dat deze sjaals sneller gaan pluizen – maar daar is de prijs in de meeste gevallen ook naar; een echte wollen sjaal heb je vaak niet voor minder dan een paar tientjes.

Een dames winter sjaal kopen

Ben jij op zoek naar een dames winter sjaal en wil je er niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is een acryl sjaal dus perfect. Ga je juist voor kwaliteit, dan is een echte wollen sjaal voor jou de beste keuze. Bijvoorbeeld deze rode wollen sjaal met alpaca en modal!

Voor de koude temperaturen kan je bij ons een dikke sjaal kopen van acryl. Om inspiratie op te doen over hoe je zo’n wollen dames sjaal draagt, ga je naar onze pagina sjaals knopen.

Geef een reactie