Deze sjaals passen bij jouw stijl

De verscheidenheid aan sjaals is groot: verschillende kleuren, prints en stoffen. Dat maakt het soms lastig kiezen. Want welke past nou bij jouw stijl?  Volgens dresscoach Karin Bekkers hangt dit af van wie je bent én wat jouw smaak is. Daarom onderscheidt ze vijf kledingstijlen met bijpassende sjaals.

  1. Romantisch: je kleedt je graag vrouwelijk met een romantische insteek? Zwierige sjaals van lichte en/of doorzichtige stoffen passen goed bij jou. De print mag kleurrijk zijn en het motief heeft vaak ronde vormen, zoals bloemenprints. Glimmertjes op de sjaal, zoals pailletten, passen goed bij je kledingstijl.
  2. Klassiek: je kleedt je graag klassiek? Dan passen wollen of zijden sjaals goed bij jou. Kies voor ingetogen effen kleuren of rustige prints die volledig in harmonie zijn met de rest van je outfit.
  3. Excentriek: ben je excentriek van aard en kleed je je ook excentriek, dan mag je dat ook terug zien in jouw sjaals. Kies voor een exemplaar die flink aanwezig is, bijvoorbeeld door de kleur, de volume, de print of door de glans.
  4. Basis: ben jij een open en sociaal type, en vind je dat kleding vooral comfortabel moet zijn? Dan kies je vaak het liefst voor kleding die niet erg opvalt, zoals kleding in aardetinten en stoffen van natuurlijke materialen. Trek deze stijl door naar je sjaal. Een sjaal die misschien goed bij je past, is een effen pashmina sjaal.
  5. Trendy: ben jij iemand die graag de laatste mode volgt? Draag je het liefst een skinny jeans met hoge hakken of sneakers? Ga dan voor een sjaal met een hippe print of veel volume, denk aan een grote grof gebreide sjaal.

Dresscoach Karin Bekkers is de vrouw achter YourPersonalDresscoach. Ze brengt innerlijk en uiterlijk met elkaar in balans, zodat je beter in je vel zit en dit uitstraalt dankzij een op je lijf geschreven stijl. Je kunt bij haar terecht voor persoonlijk advies of voor workshops over kleding en kleur. Ga naar YPD.

Lees meer over sjaals knopen.

Geef een reactie